Sağlık Market Uygulaması Bilgilendirme Eğitimi

5.03.2019

Genel Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından, İl Sağlık Müdürlüklerinde görev yapan ilgili personele yönelik, Antalya’da 05-09 Kasım 2018 tarihleri arasında “Sağlık Market Eğitimi” düzenlendi.

Eğitim Programının açılış konuşmaları Genel Müdürümüz Mücahit CİVRİZ, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim BENER, Kamu Hastaneleri Daire Başkanı İrem MÜHÜRCÜ ve Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal HÜLÜR tarafından yapıldı.  

Genel Müdürümüz Mücahit CİVRİZ, projeye Hükümetimizin “100 Günlük İcraat Programı”nda yer vererek destek sağlayan Sn. Cumhurbaşkanımıza ve Sn. Bakanlarımıza teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı.

Her Proje Mükemmeli Hedefler

Genel Müdürümüz, projenin, Sağlık Bakanlığı ve DMO personelinden oluşan proje ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda ve güçlü bir siyasi destek ile tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, “Böylesine kısa dönemde mucizevi bir işe imza atan, aynı ufka bakan, aynı heyecanı duyan ve müthiş bir sinerji oluşturan tüm Sağlık Market proje ekibi arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Her proje mükemmeli hedefler. Ancak uygulamalar başlangıçta mükemmel olmayabilir. Bu uygulamada sizlerin de görüş, öneri ve desteğiyle, hem yerli ve milli üretimi destekleme adına hem tasarruf adına daha iyiye ulaşacağız. Bundan sonra da bu projeyi sizlere emanet ediyoruz.” diyerek, proje ekiplerinin, projenin hayata geçirilmesinde muazzam bir emek sarf ettiklerinin altını çizdi.   

DMO Kamusal E-Ticaretin Adıdır

Sağlık Bakanlığı’nın DMO’yu çok iyi tanıyan bir kurum olduğunun altını çizen CİVRİZ, “Hala kâğıt satan bir kuruma ihtiyaç var mı refleksiyle karşı karşıya gelen bir kurumuz. Oysaki 1926’dan bugüne DMO’da çok şey değişti. Günümüzde 26 bin çeşit ürünle kamuya hizmet eden DMO; kamu alımlarında hızın, güvenin, kolaylığın, kamusal e-ticaretin adıdır. Bugün satışlarının büyük kısmını elektronik ortamda gerçekleştiren bir kurum olarak ‘Kamunun AliBabası’ konumuna gelmiştir.” dedi.

Sağlık Market Tüm Paydaşlara Katma Değer Katacak

Projeye bütüncül bir yaklaşımla baktıklarını ifade eden CİVRİZ, “Sağlık Market uygulamasını Bakanlığın ve DMO’nun mikro düzeyde avantajları ile değil, tüm ülkeye ve tüm paydaşlarımıza sağlayacağı katma değer ile değerlendirdik.” şeklinde konuştu.

Genel Müdürümüz ayrıca, Sağlık Market ile merkezi toplu alımlar yerine sık alımlar yapılarak;

  • Sağlık tesislerinde stoklama süresinin kısalacağını,
  • Hızlı bir satınalma modeli ile kesintisiz sağlık hizmeti sunulacağını,
  • Tedarikçilere daha kısa sürede ödeme yapılarak borçluluk vadesinin kısalacağını,
  • Bayinin, bulunduğu ilin dışında da satış yapmasına imkân tanınacağını,
  • Sağlık tesislerinde söz konusu süreçlerde görevli personelin daha etkin ve verimli şekilde istihdam edileceğini,
  • İhalede yerli firmalara sağlanan %15 fiyat avantajı ile yerli ve milli ürün tedarikinde artış olacağını,
  • Ürünlerin kalite bariyerinden geçmesi ile daha kaliteli ürünlerin tedarik edileceğini

ifade etti.

Sağlık Market Ortak Aklın Ürünü

Genel Müdürümüz, “Sağlık Market ile ilgili gerek sektör temsilcileri gerekse Sağlık Bakanlığı personelinin bazı çekinceleri olduğunu görüyor, duyuyor ve izliyoruz. Şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki, biz bu uygulamanın ortak aklın bir ürünü olmasını hedefledik. Proje süresince sağlık personeli ve STK’lar ile fikir alışverişinde bulunduk. Önerilere açık olduğumuzu dile getirdik. Geçmişle kıyas bizi bir yere götürmez. Projeye başlarken olumsuzlukları ve yanlışlıkları görmek suretiyle değil, iyi ve güzel işleri nasıl daha iyi, daha pratik, daha işlevsel yapabiliriz gayesi ile başladık ve yolumuza devam ediyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.