Mersin’de Satınalma ve Tedarikçi Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

11.06.2026

Mersin Valiliği ile Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü iş birliğinde, Mersin’deki kamu kurumlarının ve tedarikçilerin kamu alımları konusunda bilgilendirilmesi ve etkileşimin artırılması amacıyla 10.06.2026 tarihinde “Satınalma ve Tedarikçi Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya; Mersin Valisi Sn. Atilla Toros, Vali Yardımcısı Sn. İrfan Demiröz ile Genel Müdürümüz Sn. Şinasi Candan, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sn. Yücel Efe, II Nolu Satınalma Daire Başkanı Sn. Mustafa Orak, II Nolu Operasyonel Süreçler Daire Başkanı Sn. Ali Anıl Boz, Mersin İrtibat Bürosu Müdürü Sn. İbrahim Zorlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve firma yetkilileri yoğun katılım sağladı.

Mersin Valisi Sn. Atilla Toros yapmış oldukları konuşmalarında; DMO’nun kamu alımlarındaki önemine değinerek, kamu kurumlarının DMO aracılığıyla gerçekleştirecekleri alımların kaynakların etkin ve verimli kullanılmasına katkı sağlayarak önemli bir kamu yararı oluşturduğunu ifade etti. Bu doğrultuda, etkinliğe katılım sağlayan kamu kurumlarının temsilcilerine DMO üzerinden alım yapmalarını özellikle vurguladı.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen programın her iki oturumunda konuşmalarını yapan Genel Müdürümüz Sn. Şinasi Candan; DMO’nun merkezi alımlardaki rolüne, son dönemde yürütülen dijitalleşme ve yenilikçilik odaklı çalışmalar ile paydaşlarla iletişimi güçlendirmeye yönelik faaliyetlere dikkat çekti.

Açılış oturumunun ardından, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sn. Yücel Efe tarafından yapılan sunumda, Genel Müdürlüğümüzün kamu alımlarındaki stratejik konumu ile faaliyetleri, kamu kurumlarının DMO üzerinden gerçekleştirecekleri alım süreçlerine ilişkin hususlar katılımcılarla paylaşıldı. Akabinde gerçekleştirilen soru cevap oturumunda, Genel Müdürümüz ve Daire Başkanlarımız tarafından katılımcıların soruları yanıtlandı.

Programın firmalara yönelik ikinci oturumunda ise açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Vali Yardımcısı Sn. İrfan Demiröz, merkezi alımların sağladığı avantajlara dikkat çekerek, sektörün beklenti ve talepleri doğrultusunda, KOBİ’lerin ve yerli üreticilerin DMO alım süreçlerine daha aktif şekilde dâhil edilmesine yönelik görüşlerini paylaştı.

Firmaların Devlet Malzeme Ofisi tedarikçisi olma süreçleri ve bu kapsamda merkezi alımlar aracılığıyla kamu pazarına erişim imkânlarına ilişkin detaylı bilgilendirme sunumunun ardından, katılımcılarla karşılıklı görüş alışverişi gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Kamu kurumlarının merkezi alım sisteminden daha etkin yararlanmasını, KOBİ’lerin ve yerel üreticilerin alım süreçlerinde daha aktif rol üstlenmesini amaçlayan bu tür etkinliklerle, kamu alımları ekosistemine yüksek katma değer sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.